Új jelszó kérése
Facebook
Engedélyek

• Vagyonvédelmi tevékenység végzése Rendőrhatósági engedéllyel valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara felügyeletével

• Tűzjelző rendszerek telepítése, felülvizsgálata és távfelügyelete az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által regisztrált szakemberekkel és technikával.

Hírlevél
TOP termékek
Látogató számláló
0
0
4
9
0
8
0

Szén-monoxid (CO) érzékelők és jelzők

Fő kategória >Riasztó technika >Vezetékes egységek >Szén-monoxid (CO) érzékelők és jelzők

A szén-monoxid érzékelő a veszélyes CO gáz jelenlétét érzékeli. A szénmonoxid színtelen, szagtalan és erősen toxikus. Robbanómotorok és nyersanyagok elégetésénél keletkezik. A szén-monoxid érzékelőket öntörlő aljzattal forgalmazzák, melyek egyszerűsítik a használatukat a riasztó rendszereknél.

A riasztási eseményt kiváltó ok megszűnése után, a szén-monoxid érzékelő automatikusan nyugalmi állapotba kerül. A gáz jelenlétét a szén-monoxid érzékelő sziréna hangjával, piros led villogásával, illetve a relé átkapcsolásával jelzi. A gázt csak akkor érzékeli, ha az közvetlen a szén-monoxid érzékelő belsejébe kerül.


Telepítés helye: A telepítés helyének meg kell felelni a gáz fizikai paramétereinek. A gáz könnyebb mint a levegő, ezért a mennyezetig száll fel, illetve a magasabb emeletekre.
Mivel a gáz káros az egészségre, ezért érdemes őrizni a gáz keletkezésének helyét (fűtőházak, garázsok), de azokat a helységeket is, ahol az emberi egészség van közvetlenül veszélyben (hálószobák).

A CO érzékelőket a mennyezet közepére szereljük. A szén-monoxid érzékelőket legalább 1,5 m távolságra szereljük a kályháktól és más tűzhelyektől, mert ezek állriasztást idézhetnek elő. Ne telepítse a szén-monoxid érzékelőt erős légmozgás útjába mert az nehezítheti a gáz beáramlását az érzékelőbe (ventilátorok, klímák).Sorrend:

Webáruház készítés